ארכיון

סלט כרוב לבן

לסלט הזה אפשר להמציא הרבה וראיציות, פעם עם תירס וחמוציות, פעם בצל ירוק ופעם פטרוזיליה, פעם אגוזי מלך ופעם סומסום, הבסיס תמיד אותו בסיס, והסלט תמיד יוצא נפלא. תמיד צריך להכין אותו לפחות כחצי שעה לפני שאוכלים, אפשר גם יום מראש.

סלט כרוב לבן
Print Recipe
מנות
6 סועדים
מנות
6 סועדים
סלט כרוב לבן
Print Recipe
מנות
6 סועדים
מנות
6 סועדים
מרכיבים
מנות: סועדים
הוראות
  1. לערבב את כול המרכיבים בקערת סלט גדולה.
  2. לכסות הכלי ולהמתין לפחות חצי שעה. אם אפשר לאחסן במקרר.
הערות למתכון

אפשר לשחק עם הסלט הזה לא מעט. למשל יש שאוהבים להוסיף קצת קימל טחון. אפשר להוסיף גרעיני תירס מתוק, חמוציות ובצל ירוק כדי להוסיף צבע וטעמים. אפשר להוסיף רצועות פלפל אדום או צהוב. אפשר עם אבוקדו. אפשר לשלב גם כרוב אדום. אם יש לכם עוד רעיונות וגם אם בא לכם לספר על הסלט שאתם הכנתם שלחו בהערות.

שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

נתחי עוף בנוסח חוות האנטילופות

בתבשיל הפיקנטי הזה של נתחי עוף בסגנון אסייתי, פינק אותנו עמית אמבר בתור סיפתח למנת הפוייקה. זה שמר את החבר'ה הרעבים שפויים בזמן שהפוייקה התבשל לו לאיטו בחוות האנטילופות שבערבה.

התבשיל זכה לתשבוחות רבות ולמספר שחזורים על ידי החברים ומשפחותיהם מייד עם חזרתם מהטיול.

הערת מחבר המתכון, עמית: הכמויות הן "כמה שלוקח" – הדבר החשוב זה לטעום ולתקן תיבול תוך כדי התהליך.

העיקר לא לפחד מאילתורים!

נתחי עוף בנוסח חוות האנטילופות
Print Recipe
נתחי עוף בנוסח חוות האנטילופות
Print Recipe
מרכיבים
תבלינים
משרה לעוף (לא חובה)
מנות:
הוראות
  1. חותכים בצל וגזר (למטבעות) ומטגנים עד השחמה קלה (קרמל), זה יוצא בערך 5 עד 10 דקות.
  2. בינתיים חותכים בצל ירוק לטבעות ומשאירים גם מהגבעולים לשמוש מאוחר, קולפים כמה שיני שום ושוטפים את הכוסברה.
  3. כשהבצל והגזר מוכנים מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים בהרבה כורכום, פלפל, קצת סוכר ומערבבים על מנת לסגור מכל הכיוונים.
  4. כשרואים שכל נתחי העוף כמעט מוכנים (כמה דקות, שישארו רכים ולא לגמרי עשויים אבל כמעט),מוסיפים חצי כמות בצל ירוק, שום חתוך או כתוש ואחרי עוד דקה שתיים את חלב הקוקוס.
  5. מערבבים הכל טוב טוב, טועמים את הרוטב ומוסיפים תיבול לפי הצורך (לא לפחד להשתמש בתבלינים..). אפשר להוסיף עוד סויה ולאזן עם קצת סוכר.
  6. מבשלים עוד קצת ומכבים (שנתחי העוף לא יתקשו).
הגשה
  1. בקערות אישיות עם בצל ירוק וכוסברה קצוצה מעל.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe