קדרת בשר בגינס ופטריות

את המתכון הקלאסי הזה הכנתי לפויקה של טיול אריסטו בשחרות (נובמבר 2011). זוהי קדרה של שפונדרה המתבשלת לה באיטיות בבירת גינס. נוצר שילוב טעמים נהדר של מרירות עדינה עם מעט מתיקות. מומלץ לטבול בגט בקצת חרדל ולנגב את הרוטב.

קדרת בשר בגינס ופטריות
Print Recipe
מנות
2 סועדים
מנות
2 סועדים
קדרת בשר בגינס ופטריות
Print Recipe
מנות
2 סועדים
מנות
2 סועדים
מרכיבים
מנות: סועדים
הוראות
  1. להמליח, לפלפל ולקמח את הבשר
  2. לסגור את הבשר על חום גבוה בקצת שמן, להוציא ולהניח בצד
  3. לטגן בצל גדול באותו סיר
  4. להוסיף פטריות
  5. להוסיף גזר
  6. להוסיף שום
  7. להוסיף חצי מכמות הגינס, לגרד תחתית, לתת 3-4 דקות להתאדות
  8. להחזיר בשר
  9. להוסיף פרוסות סלרי
  10. להוסיף צרור עשבי טיבול קשורים, צרור עלי סלרי קשורים
  11. לכסות בחצי השני של הגינס
  12. להוסיף ציר ולהרתיח
  13. להסיר שמאלץ שמצטבר למעלה
  14. מלח ופלפל לפי הטעם
  15. לסגור סיר ולבשל על אש קטנה - לשמוע בעבוע עדין – בישול ארוך עם רתיחה קלה 3-3.5 שעות
הגשה
  1. להגיש על מצע פירה \ אורז \ פולנטה \ קוסקוס \ חיטה
  2. לפזר פטרוזילה קצוצה למעלה
הערות למתכון

לאורך הבישול הארוך אין צורך לערבב, רק לפתוח את המכסה ולהסיר את השמאלץ והשומן שמתאסף למעלה כל שעה בערך.
 
התבשיל מוכן כשהבשר רך ומתפרק מהעצם בקלות.
 
אחרי הוצאת הבשר להמשיך ולבשל את הרוטב על חום גבוה ללא מכסה כדי לצמצם למרקם הרצוי. לטבול הרוטב המצומצם בלחם (עם או בלי חרדל).
 
הערות:
אם יוצא מר מדי לנסות להוסיף מעט חומץ.
אם הרוטב נוזלי מדי – אפשר להוסיף רסק עגבניות או עגבניות טריות.

ארוחת הפויקה בשחרות

שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *