קדרת בשר בגינס ופטריות
מנות
2סועדים

מנות
2סועדים

מרכיבים

הוראות
  1. להמליח, לפלפל ולקמח את הבשר

  2. לסגור את הבשר על חום גבוה בקצת שמן, להוציא ולהניח בצד

  3. לטגן בצל גדול באותו סיר

  4. להוסיף פטריות

  5. להוסיף גזר

  6. להוסיף שום

  7. להוסיף חצי מכמות הגינס, לגרד תחתית, לתת 3-4 דקות להתאדות

  8. להחזיר בשר

  9. להוסיף פרוסות סלרי

  10. להוסיף צרור עשבי טיבול קשורים, צרור עלי סלרי קשורים

  11. לכסות בחצי השני של הגינס

  12. להוסיף ציר ולהרתיח

  13. להסיר שמאלץ שמצטבר למעלה

  14. מלח ופלפל לפי הטעם

  15. לסגור סיר ולבשל על אש קטנה – לשמוע בעבוע עדין – בישול ארוך עם רתיחה קלה 3-3.5 שעות

הגשה
  1. להגיש על מצע פירה \ אורז \ פולנטה \ קוסקוס \ חיטה

  2. לפזר פטרוזילה קצוצה למעלה

הערות למתכון

לאורך הבישול הארוך אין צורך לערבב, רק לפתוח את המכסה ולהסיר את השמאלץ והשומן שמתאסף למעלה כל שעה בערך.
 
התבשיל מוכן כשהבשר רך ומתפרק מהעצם בקלות.
 
אחרי הוצאת הבשר להמשיך ולבשל את הרוטב על חום גבוה ללא מכסה כדי לצמצם למרקם הרצוי. לטבול הרוטב המצומצם בלחם (עם או בלי חרדל).
 
הערות:
אם יוצא מר מדי לנסות להוסיף מעט חומץ.
אם הרוטב נוזלי מדי – אפשר להוסיף רסק עגבניות או עגבניות טריות.

ארוחת הפויקה בשחרות